Počas adventu sme konečne trošku ožili

Za uplynulý rok sme nemali veľa možností stretávať sa na spoločenských podujatiach. No v rámci nášho Občianskeho združenia Rusovčan sme si s chalanmi povedali, že sa vynasnažíme udržať živé aspoň tradície, ktoré sa viažu ku koncoročným sviatkom. S Radom Jenčíkom a Peťom Filagom sme dodržali tradíciu v podobe ozdobovania ihličnanu spolu s deťmi z našej škôlky, ktorý sme pred rokmi ako OZ Rusovčan zasadili na námestí pri fontáne. Odvtedy deťom mestský poslanec vždy v decembri nakúpi potreby na výrobu vianočných ozdôb, ktoré si vlastnoručne vytvoria počas hodín výtvarnej výchovy a následne nimi samé, s našou malou pomocou, aj stromček ozdobia. Ide o veľmi milú tradíciu, pri ktorej by bola obzvlášť veľká škoda, ak by ju deťom chcel niekto nasilu vziať.

Druhý ročník trhu na terase

Vďaka tomu sme sa počas decembra zišli na druhom Vianočnom trhu Rusovčan, ktorý sa konal na terase pohostinstva Stodola. Samozrejme, za prísnych bezpečnostných opatrení a v obmedzenom počte. No to nebránilo dobrej atmosfére, ktorá bola po dlhých mesiacoch aspoň trošku uvoľnenejšia. Kto chcel, mohol si zakúpiť lokálne výrobky či ochutnať výbornú kapustnicu, punč, varené vínko alebo cigánsku. A tiež odfotiť sa pri nadrozmernom anjelovi. Slávnostne sme pri tejto príležitosti aj rozsvietili symbolický vianočný strom, ktorý počas celého mesiaca v Rusovciach navodzoval sviatočnú atmosféru. Tá bez snehu a poriadnej zimy blížiace sa Vianoce inak veľmi nepripomínala.:

Kalendár pre každého

A ak by si niekto myslel, že budeme celý rok iba nečinne sedieť a čakať na príchod toho ďalšieho, tak to určite nie. V rámci OZ Rusovčan už teraz plánujeme v nasledujúcich mesiacoch aktivity, ktoré nám všetkým aspoň trošku uľahčia toto náročné obdobie. A keďže ste si v schránkach našli kalendár Rusovčan, rovnako ako po minulé roky, postupne si do neho budete môcť značiť pripravované akcie, o ktorých vás budeme priebežne informovať. Pôvodne sme mali v pláne stretnúť sa s vami aj počas tradičného januárového plesu Rusovčan, no bohužiaľ, opäť si budeme musieť počkať. Pevne veríme, že budúci rok už naše plány nič nezmarí a všetky tieto dlhotrvajúce obmedzenia si potom veľkolepou plesovou zábavou vykompenzujeme.

Prejsť na začiatok